Gym

Ge dig själv ett lyft

Simhall och gym är en oslagbar kombination, därför ingår tillgång till simhallen i alla safirens gymkort. Oavsett om du vill träna för glädje, rehabilitera en skada, förändra din vikt eller träna inför nya mål så finns möjligheten på Safiren.

Har du inte tränat innan så rekommenderar vi att du bokar en gymintroduktion. Vi går igenom hur maskinerna fungerar och ser till att du blir bekväm på gymmet.

Om Safirens gym

Gymmet är uppdelat i fyra rum om totalt ca 440 m2. Vi spelar olika musik i alla rummen, önskar du annan musik rekommenderar vi att du tar med dina lurar. Gymmet är mest välbesökt morgon och kväll, vill du och har möjlighet att träna bland färre gymmare rekommenderar vi dagtid.

Nordic gym

Kanske hjärtat i gymmet, här hamnar de flesta. Här tränar du ergonomiskt i maskiner från Nordic gym, maskinserien utmanar hela kroppen, den kompletteras av hantlar, löpband, roddmaskiner samt Skierg för din skidåkning.

Fria vikter

En trappa ner hittar du rummet med fria vikter, utrustningen även här från Nordic gym, hantlar upp till 50 kg, bänkpress,fyrstation, smithmaskin, fria stänger,chinsstång, preachers curl, benpress, vadpress och lyftbur.

Gruppträningssalen

Förutom gruppträning så kan du nyttja salen när det inte är gruppträning. Salen är utrustad med stänger, kettlebells, hoppboxar, spinningcyklar, takstege, slamballs, snakerope.

Easyline

Rummet "längst in"är döpt efter Easy line serien som är den perfekta starten för dig som aldrig tränat på gym och vill komma igång på ett enkelt sätt. Maskinserien består av 9 maskiner med 2 övningar i varje maskin.

Övningarna sker i cirkelträningsform och övervakas av en lampa som lyser grönt vid träning och rött vid byte av maskin.

Easylinerummet erbjuder även cyklar, crosstrainers, boxjumpsboxar, kettlebells, gummiband samt en stretchyta.